Česká pošta skokově zdražila balíky. Využijete nabídku jiných společností?

Česká pošta skokově zdražila balíky. Využijete nabídku jiných společností?
Ilustrační foto http://wrapuch.net

Česká pošta zdražila balíky od 1. března balíkovou přepravu. Cenu zásilky už neurčuje váha, ale rozměr. Zákazníky má prý motivovat k efektivnějšímu balení. Tím se má usnadnit třídění, skladování a převoz. Kdo prý nová pravidla pochopí a dodrží, zaplatí méně. 

"Myslela jsem, že omdlím, když mi za 125 centimetrů dlouhý, 10 centimetrů vysoký a 40 centimetrů široký balík napočítali 339 korun! Váží ani ne dvě kila! Paní měla průpovídku, že to mám zabalit lépe. Je to fotoobraz, zabalený v kartonové krabici. To ho mám nalámat, aby z něj bylo puzzle? To by byl podstatně levnější," svěřila se PvNovinkám jedna z rozzlobených zákaznic prostějovské hlavní pošty.

Pošta se brání tím, že uvedla do provozu třeba službu Balík Komplet v ceně 149 korun. V ceně služby je zahrnuto poštovné, praktický obal s fixační vložkou k uchycení předmětů uvnitř krabice, vyzvednutí zásilky u vás doma nebo v kanceláři a její doručení kamkoli v ČR do druhého dne. Zásilka je také pojištěna. Jenže to největší, co takto pošlete, nesmí vážit víc, než 7 kilogramů. Rozměry typizované krabice jsou pak 335x230x140 mm.

Ušetřit podle České pošty můžete i vyplněním adresních údajů před odesláním balíků prostřednictvím internetu. Díky tomuto kroku odpadá povinnost vyplnění papírového podacího lístku, zkrátí se doba čekání u poštovní přepážky a navíc Česká pošta za vyplnění adresních údajů přes internet nabízí klientům slevu až 10 Kč při odesílání balíku.

"Internet mám jen v mobilu, počítač si kvůli poště určitě pořizovat nebudu. Tímto pro mne tato instituce definitivně skončila," netajil se další ze zákazníků. 

Své služby v možnosti posílat balíky bude nabízet populární Zásilkovna. V Prostějově zatím můžeme využít třeba služeb společnosti PPL, která má v Prostějově sběrná místa. Přepravuje zásilky do 31,5 kilogramu o maximálních rozměrech 100x50x50 cm. Poslat balík můžete i prostřednictvím společnosti GLS. Ten může vážit nejvíc 40 kg a mít rozměry 80x60x200 cm. Obě zmíněné společnosti své služby nabízí podstatně levněji, než Česká pošta. (ber) 

Poslat nový komentář