Memoriál Otmara Malečka - Světová cyklistika v Prostějově!

Memoriál Otmara Malečka - Světová cyklistika v Prostějově!
ilustrační foto plakát

 

Ve čtvrtek a pátek 27. - 28. srpna odstartuje na prostějovském velodromu Grand Prix Prostějov – Memoriál Otmara Malečka. Čtrnáct dní před startem proběhla tisková konference, kde ředitel závodu Michal Mráček odtajnil veřejnosti nejžhavější jména startovní listiny.

Ačkoliv minulý týden z rodinných důvodů svůj start omluvil Mark Cavendish a Alois Kaňkovský, ten nebude startovat z důvodu jiného programu svého týmu, tak to letos dost možná bude nejkvalitněji obsazený ročník. Poprvé budeme pořádat omnium mužů, a to v předolympijském kvalifikačním roce! Především v této, ale i ostatních vytrvalostních disciplínách se příznivci cyklistiky mohou těšit na absolutní světovou elitu. Z Nového Zélandu dorazí Aaron Gate, bude to premiérový start závodníka z této země, dále se v omniu představí Tim Veldt z Nizozemí, Lucas Liss z Německa, což je aktuální světový šampion ve scratchi, nebo třetí muž z loňského MS v omniu Viktor Manakov z Ruska. Dále se fanoušci mohou těšit na silné výběry závodníků z Itálie včetně Alexe Buttazzoniho, který bude obhajovat loňské vítězství v madisonu - Memoriálu Otmara Malečka, Ukrajiny, Polska, Litvy, Rakouska a dalších zemí. Už teď registrujeme přihlášky závodníků z dvanácti zemí, uvedl Michal Mráček. Stejná situace bude v omniu žen, možnost získat body nutné ke startu na Světových pohárech, potažmo Mistrovství Světa, navíc v době jednoho roku do Olympijských her, láká do Prostějova ty nejlepší světové závodnice, jako je Trebaite Aušriné z Litvy, vicemistryně Evropy v omniu z roku 2012.

Tradičně silná konkurence bude ve sprintu, kde budou chtít zapomenout na loňský výpadek sprinteři Dukly Brno. Robin Wagner, čerstvý vicemistr Evropy v 1 km p.s., uvedl, že ambice budou nejvyšší, on sám by chtěl startovat ve všech sprinterských disciplínách, tedy sprintu, keirinu, sprintu družstev a případný start v závodě na km p.s., tedy jeho parádní disciplíně by rovněž uvítal. Navíc by to zřejmě bylo naposledy, kdy by v této disciplíně startoval v kategorii U23. (red)

Poslat nový komentář