Perlička na víně s rajčaty
Dnes slaví Miroslav Macek, autor našich receptů, narozeniny. Redakce Prostějovských novinek mu tímto gratuluje a přejeme hodně štěstí, zdraví a hodně úspěchů. Děkujeme za skvělé dobroty na naše stoly a doufáme, že nás i nadále bude zásobovat svými skvělými kulinářskými tipy.
Perlička na víně s rajčaty
Perlička, původem z Madagaskaru, patří ve Španělsku k oblíbeným pokrmům kvůli šťavnatosti a lahodné chuti svého masa a následující recept Vám to jen potvrdí.
Rozpis pro čtyři osoby:
1 perlička (cca 1,2 kg)
50 g cibule
2 stroužky česneku
600 g rajčat
350 g červených paprik
2 lžíce olivového oleje
sůl, čerstvě utlučený černý pepř
¼ l suchého bílého vína
snítka tymiánu
4 lístky bazalky
2 bobkové listy
1 malá chilli paprička
citronová kůra
100 g černých oliv
Perličku vně i uvnitř opláchneme, osušíme a rozporcujeme na kusy. Rajčata blanžírujeme, oloupeme, rozkrájíme na kousky a odstraníme semeníky se semeny (lze použít kupovaná konzervovaná krájená rajčata). Papriky prudce opečeme v troubě při 220 stupních Celsia až zpuchýřkovatí. Pak je na chvíli dáme do plastového sáčku, aby se „zapotily“. Jdou pak snadnooloupat. Oloupané je rozkrájíme na kousky a opět zbavíme semeníků a semen.
Na oleji kusy perličky opečeme do zlatova. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou na kolečka. Zalijeme bílým vínem, přidáme tymián, bazalku, bobkové listy, citronovou kůru a chilli papričku. Nakonec vmícháme kousky rajčat a papriky.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář