Knedlíky plněné uzeným masem
Vydáno: So, 12/15/2012 - 12:26
Jednoduchý recept na tradiční jídlo, vynikající zvláště s kysaným zelím.
Rozpis pro dvě osoby:
Těsto:
30 g slaniny
3 rohlíky
1/16 l mléka
1 malé vejce
40 g polohrubé mouky
sůl
Náplň:
50 g uzené krkovičky
1 malá cibule
trocha sádla
sůl, pepř
1 lžíce strouhanky
1 malé vejce
zelená petrželka
Na slanině osmahneme rohlíky nakrájené na kostičky. Zalijeme mlékem, přidáme vejce a mouku, osolíme a ponecháme těsto nejméně hodinu odpočívat.
Drobně nasekanou cibulku zesklovatíme na sádle, vmícháme uvařenou, na malé kostičky nakrájenou uzenou krkovičku, přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku, strouhanku a nakonec vejce. Důkladně vše promícháme a necháme vystydnout.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář