Knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky plněné uzeným masem
ilustrační foto

Jednoduchý recept na tradiční jídlo, vynikající zvláště s kysaným zelím.

Rozpis pro dvě osoby:

Těsto:

30 g slaniny

3 rohlíky

1/16 l mléka

1 malé vejce

40 g polohrubé mouky

sůl

Náplň:

50 g uzené krkovičky

1 malá cibule

trocha sádla

sůl, pepř

1 lžíce strouhanky

1 malé vejce

zelená petrželka

Na slanině osmahneme rohlíky nakrájené na kostičky. Zalijeme mlékem, přidáme vejce a mouku, osolíme a ponecháme těsto nejméně hodinu odpočívat.

Drobně nasekanou cibulku zesklovatíme na sádle, vmícháme uvařenou, na malé kostičky nakrájenou uzenou krkovičku, přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku, strouhanku a nakonec vejce. Důkladně vše promícháme a necháme vystydnout.

Autor receptu: Miroslav Macek

Poslat nový komentář