Pórek v sekané
Jednoduchý a nepříliš pracný recept, který Vás ovšem odmění jak skvěle vypadajícím, tak stejně skvěle chutnajícím výsledkem.
Rozpis pro dvě osoby:
250 g libovější sekané
1 středně velký pórek
1 vejce
3 lžíce strouhanky
30 g anglické slaniny
sůl, pepř
hrudka másla
1,5 dl suchého bílého vína
Z pórku použijeme bílou část, pochopitelně bez kořínků, kterou vcelku povaříme asi jen pět minut ve slané vodě. Mezitím smícháme maso se strouhankou, solí, pepřem, vejcem a dvěma třetinami najemno pokrájené anglické slaniny. Vychlazený pórek obalíme sekanou a vytvoříme úhledný váleček. Vložíme do pekáčku, přidáme máslo, zbytek pokrájené anglické slaniny a víno. Pečeme pod poklicí cca jednu hodinu při 200 stupních Celsiových, dle potřeby ještě můžeme podlít vínem. Pokrájíme na zhruba 2 cm tlusté plátky a podáváme za horka. Můžeme přizdobit zeleným pepřem.
Optimální příloha: Vařené brambory zalité šťávou z pečeně.
Doporučené víno: Lehké či středně těžké bílé víno s nepříliš výrazným aroma,aby nepřehlušilo, ale vhodně doplnilo chuť a vůni pórku.
Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář