Pomerančový sorbet s ořechy v karamelu
Tento recept vymyslela Kateřina Francová poté, co zhlédla jeden z pořadů Jamieho Olivera.
Doba přípravy: cca 30 min + den na zamrazeníPorce: 4
Suroviny:* cukr krupice* 3-4 pomeranče* 2 lžíce karibského hnědého rumu * 50 g vlašských ořechů* voda
Příprava: Připravíme si cukrový sirup. Přivedeme k varu sklenici cukru rozpuštěnou ve sklenici vody. jakmile začne vařit, vypneme sporák a necháme zchladnout. Pomeranče oloupeme a do mísy vyloupeme z jednotlivých měsíčků zrníčka. Tuhou dužinu odstraníme. Přimícháme vyloupané pomeranče k cukrovému sirupu. přidáme dvě lžíce rumu, nalijeme do předem vychlazené nádoby a dáme do mrazáku. Po zhruba třech hodinách vytáhneme a mírně ztuhlou hmotu promícháme vidličkou tak, aby se do směsi dostal vzduch. Dáme znovu zamrazit.Ořechy v karamelu: na pánev dáme vařit půl sklenice cukru s 3 lžícemi vody. Jádra vlašských ořechů rozdrtíme paličkou na maso na hrubší kusy. Jakmile cukr na pánvi začne hnědnout a vznikat tak karamel, přisypeme ořechy a promícháme to. Vysypeme na olejem pomazaný alobal a necháme zchladnout. Ořechy pak posypeme naservírovaný sorbet. Dobrou chuť!
Autorka receptu: Kateřina Francová
Poslat nový komentář