Králičí játra se žampiony na víně a česneku / Higados de conejo con champiñones al vino tinto y ajillo
Doba přípravy: cca 20 minPorce: 2
Suroviny:* 100g králičích jater* 150 g žampionů* ½ cibule* 4 – 6 stroužků česneku* lžička drceného kmínu* sůl, pepř* červené víno* sojová omáčka* chilli omáčka* 2 – 3 lžíce kečupu* petrželová nať* vejce* hlávkový salát
Příprava:Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Jakmile zesklovatí, zakápneme sojovou omáčkou a trochou vína. Játra nakrájíme na malé kousky, opepříme přidáme do pánve k cibuli. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Jakmile jsou játra hotová, osolíme je.Žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na másle společně s nadrobno nasekaným česnekem a drceným kmínem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, podlijeme červeným vínem a dusíme, až se víno téměř vypaří.Žampiony smícháme s játrovou směsí a přidáme kečup. Dochutíme solí, chilli omáčkou a pokud je potřeba, tak i sojovou omáčkou. Podáváme s volským okem, hlávkovým salátem a bagetou.Dobrou chuť! Autorka receptu: Kateřina Francová
Poslat nový komentář