Grilování s Jakubem: Pečené papriky a k tomu masíčko!
Sezona grilování ještě neskočila, a tak si dnes kuchař Jakub stoupl ke grilu a připravil pro nás fantastickou lahůdku – salát z pečených paprik s olivami a koriandrem a k tomu kuřecí prsíčka s bylinkami v citronové marinádě.
Pro čtyři osoby budeme na salát potřebovat 4 červené a 4 žluté papriky, 10 gramů nasekaného koriandru, sůl, pepř, šťávu z jednoho citronu, 2 stroužky česneku a 20 zelených oliv.
Papriky potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opečeme na grilu do tmava. Pak ihed vložíme do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut zapařit. Poté papriky vyndáme, oloupeme opečenou kůži, očistíme od jadřince a podélně nakrájíme (každou papriku asi na šest pásků).
Do mísy dáme trošičku olivového oleje, koriandr a na drobno nasekaný česnek, na polovinu překrojené olivy a podle chuti čerstvě namletý pepř a sůl. Vložíme proužky paprik a necháme v chladu 30 minut odležet.
Pak si vezmeme 4 kuřecí prsíčka, která si očistíme, osolíme a opepříme. Do mísy dáme asi tři lžíce olivového oleje, nasekaný rozmarýn a tymián, šťávu ze dvou citronů a jednoho pomeranče. Polovinu tohoto dresinku dáme bokem, ve druhé polovině obalíme prsa a necháme je asi 30 minut marinovat. Poté prsa vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a dáme na gril. Grilujeme po obou stranách, kuřecí maso nepotřebuje dlouhou dobu, ale záleží na velikosti prsíček. Ale POZOR – do masa zásadně nepícháme ani vidličkou, ani nožem.
Po upečení vložíme hotová prsíčka do druhé poloviny dresinku a necháme je v něm 5 minut macerovat. Přitom je ale nezapomínáme obracet!
Poté nakrájíme prsíčka na tenčí plátky a servírujeme na salát z paprik.
Dobrou chuť!
Poslat nový komentář