Šmídova klobása získala značku Regionální potravina
Chcete si opravdu pošmáknout na dobré klobáse? Máte možnost. Mezi Regionální potraviny Olomouckého kraje se v těchto dnech zařadila vynikající klobása z Konice Lubomíra Šmída.
Celkem osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Olomouckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zároveň zárukou regionálního původu, se letos
ucházelo 85 produktů od třiatřiceti výrobců. „O logo soutěžili v devíti kategoriích a výrobky hodnotila komise, mezi jejímiž členy byli zástupci ministerstva zemědělství,
Olomouckého kraje a Agrární komory ČR," uvedl tiskový mluvčí kraje Ivan Rašťák.
Od roku 2010 se stejnou značku chlubí sýr Niva Extra z Mlékárny Otinoves, o rok později ocenění získalo Hospodářské družstvo Určice za jablka druhu Melrose.
(rl)
Poslat nový komentář