Semafor na Vápenici projde rekonstrukcí, Vápenice získá nový povrch. Ta bude uzavřena!

Semafor na Vápenici projde rekonstrukcí, Vápenice získá nový povrch. Ta bude uzavřena!
Foto ber

Semafory v místě východu ze Smetanových sadů k ulici Havlíčkova budou v novém. Důvodem je zcela nová krajská informace o letošní opravě tamní komunikace.

Vedení města mělo pro letošní rok v plánu provést rekonstrukci této světelné signalizace (semaforů) spočívající ve výměně starých návěstidel se žárovkami za nové s LED technologií a výměnu ovládacího řadiče.

„Získali jsme aktuálně informace o záměru Olomouckého kraje provést v druhé polovině roku 2020 opravu celého asfaltového povrchu komunikace ulice Vápenice. Vzhledem k tomu, že při této opravě bude celá ulice uzavřena, je příležitost využít této uzávěry k výměně návěstidel (semaforů) nad povrchem komunikace jako v obdobných případech, kdy jsou koordinovány práce společně s Olomouckým krajem resp. Správou silnic Olomouckého kraje p. o. Je třeba říci, že stav stávající staré světelné signalizace přechodu pro chodce je dobrý, nevyžaduje akutní řešení, ale z hlediska koordinace prací považujeme za vhodné využít plánované uzávěry,“ popsal situaci první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Náklady na tuto rekonstrukci byly vykalkulovány na výši 600 tisíc korun (s DPH).

„Postupně provádíme tyto rekonstrukce – opravy světelných křižovatek, kde jsou stávající stará návěstidla se žárovkami nahrazována moderní technologii LED, což přináší zvýšení bezpečnosti a zároveň snížení provozních nákladů na elektřinu a opravy,“ uzavřel Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář