Nový železniční jízdní řád 2021 v Olomouckém kraji platí od 13. prosince

Nový železniční jízdní řád 2021 v Olomouckém kraji platí od 13. prosince
ilustrační foto KIDSOK

V neděli 13. prosince 2020 začne platit nový železniční jízdní řád. Rozsah regionální dopravy Českých drah na území Olomouckého kraje zůstane na podobné úrovni jako v současném jízdním řádu. Platit bude tento jízdní řád až do 11. prosince 2021.

Spoje zajišťované na území Olomouckého kraje Českými drahami ujedou v jízdním řádu 2020/2021 celkem 6,26 mil. vlakokilometrů, což je podobně jako v současném jízdním řádu. ČD budou v regionu zajišťovat v pracovní dny celkově 537 regionálních vlaků, o víkendech pak průměrně 422 spojů.

K úpravám dochází na základě požadavku Olomouckého kraje, respektive koordinátora dopravy KIDSOK.

V souvislosti s pokračující rozsáhlou stavební činností na území Olomouckého kraje bude během jízdního řádu 2021 v některých úsecích omezena vlaková doprava. Dočasně snížený komfort cestování bude zejména v úseku Olomouc hlavní nádraží – Uničov, kde budou pokračovat stavební práce na kompletní modernizaci a elektrifikaci tratě, a také v úseku Olomouc hlavní nádraží – Přerov – Hranice na Moravě z důvodu pokračující stavební činnosti v Dluhonicích a přilehlých úsecích. Vlaková doprava bude organizována podle výlukových jízdních řádů, které budou zveřejněné na webu www.cd.cz/…ozu.

Na základě požadavku Olomouckého kraje dojde od 13. prosince 2020 k následujícím změnám v regionální dopravě Českých drah:

Na trati 017 Dzbel – Česká Třebová dopolední víkendový vlak Os 24708 s odjezdem z Prostějova hlavní nádraží v 10:02 a vlak Os 24713 z Moravské Třebové v 11:49 již nepojede v úseku Dzbel – Moravská Třebová a zpět. Doprava na trati 017 je přizpůsobená potřebám Pardubického kraje.

Trať 270 v úseku Olomouc hlavní nádraží – Přerov a trať 271 v úseku Přerov – Hranice na Moravě, konkrétně spěšné vlaky relace Olomouc hlavní nádraží – Vsetín nově pojedou v úseku z Olomouce hlavní nádraží do Hranic na Moravě celoročně v pracovní dny, vyjma školních prázdnin. O víkendu bude zaveden nový spěšný vlak s odjezdem z Přerova v 7:39 a příjezdem do Vsetína v 8:48. (Zdroj Kidsok)

Poslat nový komentář