Všechny autobusy FTL jsou ošetřeny nanotechnologií. Ničí viry a bakterie

Všechny autobusy FTL jsou ošetřeny nanotechnologií. Ničí viry a bakterie
ilustrační foto ZDS Psota

Společnost FTL - First Transport LInes,a.s. jako provozovatel městské dopravy v Prostějově se dlouhodobě snaží o bezpečné provozování MHD hlavně v době s Covidem-19. Interiéry vozů městské hromadné dopravy jsou, ve spolupráci se statutárním městem Prostějovem, ošetřeny zcela novým způsobem - nanotechnologií TiO2 nano ecoat. 

"Rozhodli jsme se, ve spolupráci se statutárním městem Prostějovem, o ošetření interiéru vozidel MHD zcela novým způsobem. Je to způsob ošetření nanotechnologií TiO2 nano ecoat. Na takto ošetřeném povrchu není díky aktivní fotokatalýze schopen přežít žádný nežádoucí mikroorganismus. Viry, bakterie a jiné mikroorganismy, které se dostanou do kontaktu s ošetřeným povrchem, jsou prakticky okamžitě likvidovány a zabity během několika málo minut. Následně jsou jejich zbytky rozloženy a "spáleny" na neškodné látky. Mikroorganismy si proti fotokatalycké likvidaci nedokáží vytvořit odolnost, jak tomu je při použití běžných chemických prostředků," uvedl výkonný ředitel FTL a.s. Prostějov Jiří Hloch.

"V současné době jsou takto ošetřena všechna vozidla, která zajišťují provoz MHD v Prostějově. Jsme si jisti, že i touto formou přispějeme ke zvýšení pocitu bezpečí při cestování autobusy MHD v Prostějově", dodal Hloch. (red)

 

Poslat nový komentář