Mladí hasiči z Prostějovska uspěli v krajském kole soutěže v požárním sportu

Mladí hasiči z Prostějovska uspěli v krajském kole soutěže v požárním sportu
ilustrační foto

Na atletickém stadionu v Šumperku se začátkem června utkali dorostenci a dorostenky v krajském kole požárního sportu. Okres Prostějov měl svá želízka v ohni, mladí hasiči rozhodně nebyli bez šancí na postup do celostátního finále. Roli favoritů nakonec potvrdili, na Mistrovství České republiky v požárním sportu postoupilo pět zástupců Prostějovska.

Počasí mladým sportovcům zrovna moc nepřálo, v Šumperku bylo zrána polojasno, postupně se zamračilo a po poledni začalo pršet. V té době zrovna vrcholila soutěž dorostenek v požárním útoku. Soutěž probíhala v kategorii jednotlivců a družstev dorostenci a dorostenky. Na MČR postupovala vždy první trojice z  každé kategorie. 

Nejúspěšnější zastoupení mělo Prostějovsko v kategorii dorostenek, ty se umístily v celkovém pořadí následovně:  1. Lada Vránová - SDH Otaslavice, 2. Gagriela Hrdá - SDH Čelčice, 3. Martina Pekrová - SDH Alojzov. Všechny postupují na mistrovství stejně jako Jiří Popelář z SDH Pěnčín, který v kategorii dorostenců obsadil 2. místo. Z okresu ještě postoupilo družstvo dorostenek z Pěnčína v sestavě: Lenka Kopečná, Alžběta Polanská, Petra Bartoňková, Martina Popelářová, Gabriela Čeplová, Libuše Čechová, Barbora Hrdá. V krajské soutěži vybojovaly celkově 3. místo.      

(jap)

Poslat nový komentář