Felicie nabořila v Kostelecké autobus! Cestující museli pěšky

Felicie nabořila v Kostelecké autobus! Cestující museli pěšky
ilustrační foto HZS

Dnes krátce po osmé hodině došlo v Kostelecké ulici v Prostějově k dopravní nehodě linkového autobusu s osobním automobilem Škoda Felicia. Dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím autobusem a narazil do něj. Cestující museli do cíle dojít pěšky.

"V okamžiku, kdy ten zpomalil z důvodu vyvolaného silničním provozem, tak nestihl včas zareagovat a zezadu do autobusu narazil. V době nehody v autobusu cestovalo asi dvacet cestujících," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně odhadnuta na třicet tisíc korun.

"Jeli jsme s kolegou do práce, tak jsme museli dál pěšky. Hlavní je, že se nikomu nic nestalo," sdělil PvNovinkám jeden z cestujících.

Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Účastníci nehody se za přítomnosti policistů dohodli na dalším řešení následků dopravní nehody formou tzv. euroformuláře. Přestupek řidiče Felicie policisté vyřešili na místě uložením pokuty ve výši 500 korun.

"Z důvodu většího množství trosek na místě zasahovali také příslušníci Hasičského záchranného sboru. Provoz v místě byl plně obnoven před devátou hodinou," dodal Kořínek. (ber)

 

Poslat nový komentář