Hejtman Rozbořil: Letošní cestování pro seniory nabídne větší počet míst

Hejtman Rozbořil: Letošní cestování pro seniory nabídne větší počet míst
ilustrační foto internet

 

Od druhé poloviny tohoto týdne bude zahájena registrace zájemců o Seniorské cestování v Olomouckém kraji. Projekt, který nabízí výlety osobám starším šedesáti let, spustilo hejtmanství poprvé před sedmi lety. Zájem o poznávací, aktivní, sakrální, relaxační či kulturní zájezdy v regionu se každým rokem zvyšuje. 

„Vedení kraje se rozhodlo vyhovět velkému zájmu lidí o tento způsob cestování a pro letošní rok jsme navýšili finanční částku projektu na konečných 1,5 milionu korun. Podle našich zkušeností z loňska to letos umožní cestovat bezmála třem tisícovkám seniorů,“ řekl hejtman Jiří Rozbořil.

Seniorské cestování je zaměřené na aktivity dříve narozených obyvatel našeho regionu, kterým umožní navštívit zajímavá místa Olomouckého kraje. První zájezd se uskuteční 31. července a možnost cestovat budou mít senioři až do konce října tohoto roku.

„Organizační část celého projektu zajišťuje cestovní kancelář vybraná v rámci výběrového řízení. Olomoucký kraj pak kontroluje řádné plnění smlouvy. V zájmu kvalitní služby a zodpovědného přístupu každého účastníka je nastavena finanční spoluúčast ve výši 200 korun. Senior z našeho kraje pak může absolvovat pouze jeden výlet,“ doplnil Rozbořil.

V letošním roce se do přípravy projektu poprvé zapojila také Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Její zástupci měli možnost připomínkovat podmínky zadávací dokumentace i smlouvu.

Oslovení cílové skupiny bude zejména prostřednictvím tištěných letáků a médií, stejně tak přes krajskou radu seniorů. Od 23. července bude navíc zprovozněna na adrese: www.seniorskecestovani.zasluncem.cz webová stránka určená přímo zájemcům o cestování. Ti mohou pro tento účel využít také pobočky v olomoucké Pekařské ulici, telefonních čísel 585 515 850 a 585 515 860, nebo e-mailové adresy senior@zasluncem.cz

Doplňující informace k vybrané CK:

CK Za sluncem, s r.o. – cestovní kancelář

Pobočka: Pekařská 12, Olomouc

Prodej výletů: pondělí – pátek: 9.00 – 12.00, 13.00 - 17.00   (red)

Poslat nový komentář