Příběhy klokánkových dětí. Dominiku (4) chtěla věčně opilá matka dát do děcáku

Příběhy klokánkových dětí. Dominiku (4) chtěla věčně opilá matka dát do děcáku
Ilustrační foto pixabay.com

Čtyřletá dívenka Dominika putovala do Klokánku z mateřské školky. Její matka si ji odpoledne nevyzvedla, a když byla k celé věci přivolána policie a sociálka, našli její matku doma opilou do bezvědomí.

Už delší dobu se učitelkám ve školce zdálo, že bývá její maminka cítit alkoholem. Navíc měly podezření na týrání, protože holčička chodila do školy s modřinami. To vše se v Klokánku jenom potvrdilo. Dominika si velmi rychle začala hrát s ostatními dětmi, získala si lásku všech tet a o všem si ráda povídala. Nebylo to tak, že by svou maminku neměla ráda, ale zároveň k ní necítila typickou lásku. „Vyprávěla nám, že ji matka často nechávala doma samotnou, že někdy doma omdlela a ona se o ní pak bála. Pivo prý bylo to jediné, co ji zajímalo,“ říkají tety. „Někdy byla Dominičina matka natolik přísná, že dcerku bila i za ty nejdrobnější prohřešky, jindy jí zase bylo všechno ukradené. Když se Dominika narodila, její matka se léčila ze závislosti na alkoholu, avšak neúspěšně.“

Dominiku matka v Klokánku navštěvovala. Byly s ní ale jen problémy. Často byla cítit alkoholem a dívka se k ní chovala spíše odtažitě. Naštěstí se našli hodní prarodiče, kteří si ji chtěli vzít do péče. Problém ale byl v tom, že s tím matka nesouhlasila. Nechtěla, aby její dcera skončila u rodiny, která by jí to pak do smrti vyčítala. „Jednou doslova prohlásila, že bude lepší, když Dominika skončí v dětském domově,“ vzpomínají tety.

To se naštěstí nakonec stát nemuselo. Jelikož měla dívka s prarodiči skvělý vztah, nakonec soud rozhodl o jejím svěření do jejich péče. I když se to její matce nelíbilo, nemohla s tím nic dělat. Klokánek tak zachránil šťastné dětství holčičky, která sice neměla štěstí na matku, ale alespoň na hodné prarodiče, kteří se za ni rozhodli bojovat. (red)

Poslat nový komentář