Opilci a feťáci na silnicích. Policisté jich chytili o víkendu devět

Opilci a feťáci na silnicích. Policisté jich chytili o víkendu devět
ilustrační foto ber

Přestože jsou policisté na silnicích vidět velice často, najde se stále dost řidičů, kteří řídí pod vlivem zakázaných látek. Od pátku do neděle tak policisté na silnicích na Prostějovsku zjistili takových řidičů devět, tři ženy a šest mužů. V šesti případech byl zakázanou látkou alkohol, ve dvou amphetamin a v jednom cannabis.

Tři případy šetří policisté pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, protože těmto řidičům změřili hodnoty alkoholu v dechu přesahující jedno promile. "V prvním případě to byla devětačtyřicetiletá řidička Citroënu, která při sobotní kontrole v Mostkovicích nadýchala 1,47 ‰ alkoholu. Ostatní dva podezřelí z tohoto přečinu byli muži, kontrolovaní v neděli. Před druhou hodinou po půlnoci to byl šestašedesátiletý řidič VW Polo, který při kontrole na Sídlišti Svornosti v Prostějově nadýchal 1,36 ‰ alkoholu v dechu. Posledním podezřelým z trestného činu je v neděli před půlnocí kontrolovaný jednatřicetiletý cizinec, kterému policisté při kontrole v Držovicích změřili hodnotu 1,52 ‰ alkoholu v dechu. Všichni tito řidiči pro své jednání nyní čelí hrozbě trestu odnětí svobody až na jeden rok, peněžitému trestu nebo zákazu řízení," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

V ostatních případech policisté věc šetří pro podezření z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten jejich pachatelům hrozí pokuty v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku.

Za zmínku ještě stojí šestadvacetiletý muž, kterému při kontrole v pátek před půlnocí v Držovicích policisté zjistili přítomnost látky amphetamin. Muž se k užití zakázané látky přiznal a uvedl, že předchozí den užil látku pervitin. V průběhu silniční kontroly policisté dále zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění.

Podobnou situaci policisté zažili také v pátek po desáté hodině dopoledne, při silniční kontrole v Olomoucké ulici v Prostějově. V tomto případě byla přestupcem osmadvacetiletá žena. Také ona měla test pozitivní na látku amphetamin a ani ona nepředložila řidičské oprávnění. "Dalším šetřením policisté zjistili, že o něho přišla 19. května letošního roku, kdy jí byl odebrán pro jízdu pod vlivem návykových látek," dodal mluvčí. Těmto dvěma řidičům pak hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let.

Všem zjištěným ovlivněným řidičům policisté zakázali další jízdu a většině na místě také zadrželi řidičská oprávnění. (red)

 

Komentáře

Zavést termín pachatel budoucí vraždy a pálku.Co s blbem,který se nafetuje a ohrožuje ostatní.

Poslat nový komentář