Policisté kontrolují jako o Velikonocích i dodržování karantény

Policisté kontrolují jako o Velikonocích i dodržování karantény
ilustrační foto Policie ČR

Během probíhajících Velikonočních svátků policisté kromě každoročního zvýšení dohledu nad dodržováním pravidel v silničním provozu dohlížejí také na dodržování vládních nařízení, vyhlášených v rámci nouzového stavu v souvislosti s epidemií COVID-19.

"Za oba dosavadní dny jsme přijali bezmála padesát oznámení na porušování vládních nařízení. Většinou se mělo jednat o neužití ochrany dýchacích cest a shromažďování většího než povoleného počtu osob, případně kombinaci těchto jednání. Ve čtyřech případech bude věc k dořešení oznámena příslušnému správnímu orgánu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

Nejkřiklavějším případem bylo oznámené setkání a popíjení alkoholických a nealkoholických nápojů asi dvěma desítkami osob na posezení u hřiště v obci na Šumpersku. Policisté na místě zjistili celkem osmnáct osob ve věku od 13–66 let. Pro své jednání jsou tito lidé podezřelí z přestupku podle zákona o ochraně veřejného zdraví.

U dalších oznámení policisté vyslaní na místo protiprávní jednání nezjistili, nebo stačilo upozornění na povinnost dodržování pravidel.

V souvislosti s ročním obdobím, krásným počasím a nedávným znovuotevřením hobby marketů policisté napříč krajem provádí kontroly i těchto provozoven. Zde dosud protiprávní jednání zjištěno nebylo.

Také v dopravě se řidiči většinou chovají ohleduplně a ukázněně, takže policisté dosud nezaznamenali žádné výraznější zhoršení situace. (red)

Poslat nový komentář