Rozvolňování pokračuje. Budeme moci do bazénů i zpívat

Rozvolňování pokračuje. Budeme moci do bazénů i zpívat
ilustrační foto vláda

Vláda na pondělním jednání rozhodla o dalších rozvolňovacích krocích. Od příštího týdne budou smět v omezeném režimu fungovat venkovní bazény a otevřou se památky, muzea a galerie pro skupinové prohlídky.

Od 31. května vláda umožní otevření venkovních bazénů.  Areály mohou být naplněny na 50 procent kapacity. Vnitřní prostory zůstanou uzavřené s výjimkou šaten. Ve venkovních bazénech bude nutné dodržovat nastavená pravidla, ale pohyb ve vodě nebude podmíněn nasazeným respirátorem.

Lidé budou mít z veřejného zdravotního pojištění v červnu hrazeny dva testy na covid-19 metodou PCR a čtyři antigenní testy.

Vláda umožní v muzeích, galeriích a v památkách skupinové prohlídky pro maximálně deset lidí. Pokud účastníci prohlídky splní podmínky buď očkování, negativního testu, nebo patřičný časový odstup od prodělané nemoci covid-19, může se jedné prohlídky zúčastnit až 30 lidí. V případě větší skupiny se bude uznávat i potvrzení od zaměstnavatele nebo ze školy.

Pro vnitřní aktivity, sport, shromáždění či oslavy bude od 31. května limit 75 lidí uvnitř a 150 venku, a to namísto současných 50 a 100. Při dodržení některých podmínek mohou zpívat společně pěvecké sbory, a to při účasti nejvýše 30 osob. (Zdroj Vláda ČR)

Poslat nový komentář