Policisté dopadli lupiče, byl to známý recidivista

Policisté dopadli lupiče, byl to známý recidivista
ilustrační foto

 

Prostějovští kriminalisté objasnili dva případy krádeží vloupáním, ke kterým došlo v říjnu loňského roku na Prostějovsku. Usvědčili z nich 40letého recidivistu z Prostějovska.

V noci z 8. na 9. října 2013 došlo k vloupání do rodinného domu v Nezamyslicích, odkud zloděj odcizil kabelku s celým obsahem a také pánskou peněženku s celým obsahem. Způsobil škodu za 17 500 korun. "Téže noci došlo i k vloupání do rodinného domu ve Víceměřicích, odkud zloděj odcizil také dámskou kabelku s celým obsahem, dětské náušnice z chirurgické oceli, peníze a platební karty. Krátce po krádeži se mu podařilo v jednom z bankomatů v Ivanovicích na Hané vybrat z jednoho z účtu 20 tisíc korun. Majitelům tak způsobil škodu za 25 200 korun," konstatovala policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Kriminalisté nyní ve spolupráci s olomouckými kolegy případy objasnili a pachatele zjistili. "Jedná se o 40letého muže z Prostějovska, který pro nás není žádným nováčkem. Za obdobnou majetkovou trestnou činnost byl soudem odsouzen a potrestán," ddala mluvčí. Nyní mu za trestné činy krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. (red)

Poslat nový komentář