Čtyři řidiči havarovali na silnicích Prostějovska o uplynulém víkendu!

Čtyři řidiči havarovali na silnicích Prostějovska o uplynulém víkendu!
Foto PČR
Další fotky: 
Čtyři řidiči havarovali na silnicích Prostějovska o uplynulém víkendu!
Čtyři řidiči havarovali na silnicích Prostějovska o uplynulém víkendu!

S končícím létem a s tím související vyšší četností atmosférických srážek a postupně se snižujícími teplotami se řidiči musí připravit i na změnu stavu a povahy vozovek. Než přijdou první mrazíky snad bude ještě alespoň několik týdnů trvat, přesto již dnes musíme k vozovkám a jízdě po nich přistupovat s vyšší opatrností. Své by o tom mohli říci čtyři řidiči, kteří havarovali během uplynulého víkendu na silnicích na Prostějovsku.

K první nehodě došlo v sobotu v jedenáct hodin na silnici z obce Kralice na Hané do obce Vrbátky. "Šestadvacetiletá řidička automobilu značky Renault při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost a styl jízdy stavu a povaze vozovky a s vozidlem vyjela mimo komunikaci, kde čelně narazila do stromu. Dvě osoby byly při havárii lehce zraněny," popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 41 tisíc korun.

V devatenáct hodin stejného dne pak dvacetiletý řidič Volkswagenu Golf při jízdě u obce Dzbel dostal na mokré vozovce smyk a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam se vozidlo převrátilo na střechu a v této poloze se zatavilo. Při havárii byla lehce zraněna dvacetiletá spolujezdkyně jedoucí na zadním sedadle. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 15 500 korun.

Ve tři hodiny v noci na neděli řídil jednadvacetiletý řidič v obci Mořice osobní automobil značky Honda. K mokré vozovce se přidaly ojeté pneumatiky. Výsledkem této kombinace byl smyk, vyjetí vpravo mimo vozovku a boční náraz do skříně plynoměru. Tato nehoda se obešla bez zranění osob. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 12 tisíc korun.

K poslední dopravní nehodě na mokré vozovce došlo v neděli krátce po poledni mezi obcemi Malé Hradisko a Stínava. "Šestadvacetiletý řidič Škody Felicie při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk a přejel do protisměru. Tam se bočně střetl s protijedoucím osobním automobilem značky Renault. Při střetu byl lehce zraněn řidič Renaultu. Ten byl po nehodě přepraven do prostějovské nemocnice k vyšetření. Ke zranění dalších osob nedošlo," uvedl Kořínek. Výše způsobené hmotné škody byla v tomto případě předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

U všech řidičů alkohol vyloučily provedené dechové zkoušky. Po prohlídce technického stavu a poškození, policisté u všech vozidel, s výjimkou Renaultu uvedeného u poslední nehody, na místě zadrželi osvědčení o jejich registraci.

"Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravních nehod jsou v současnosti předmětem dalšího policejního šetření, nicméně je vysoce pravděpodobné, že na jejich vzniku měla významný podíl i neopatrnost řidičů při jízdě na mokré vozovce. Ti jsou tak nyní podezřelí z přestupků dle zákona o silničním provozu," dodal mluvčí. (red)

Komentáře

pneumatiky mam uplně nový, a i když jsem jela pomalu, na 100 km cestě v tom dešti mi to dvakrát podklouzlo za pruh. Měla jsem štěstí, že zrovna jelo fakt málo aut. S řidičema z článku soucítím, a hlavně že se nikomu nic vážnýho nestalo.

Poslat nový komentář