Založili skládku. Údajně z nevědomosti

Založili skládku. Údajně z nevědomosti
ilustrační foto Městská policie

Pomocí městského dohlížecího kamerového systému bylo 14. srpna po půl deváté večer v okrajové části města strážníky zjištěno, jak dvojice muž a žena umisťují starou lednici ke kontejnerům na tříděný odpad a následně z místa odcházejí.

Strážníkům se na místě podařilo zjistit, komu lednice patří. Majitelka uvedla, že vzhledem k jejímu špatnému zdravotnímu stavu se jí nabídli sousedé, kteří slíbili zlikvidování lednice. Netušila však, jakým způsobem s nepotřebnou lednicí naloží. Hlídka kontaktovala sousedy a ti se k celé záležitosti přiznali a netušili, že se dopouštějí protiprávního jednání. Chtěli jen pomoci starší paní. Oba dotyční přislíbili odklizení lednice do sběrného dvora. „Celý případ bude oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání přestupku, jelikož umístily odpad mimo vyhrazená místa. Ten může za takové chování uložit pokutu do výše 50 000Kč,“ doplnil strážník Petr Zapletal.

Město Prostějov na tento případ reagovala zveřejněním rady pro občany. K odložení objemných odpadů, které se nevejdou do běžných popelnic a kontejnerů, podle ní mohou občané města Prostějova ZDARMA využít dva sběrné dvory, a to na ulici Anenská a Vrahovická. Provozní dobu je možné najít na webových stránkách města https://www.prostejov.eu/…tml

Sběrné dvory slouží k odkládání nebezpečného odpadu (například monočlánky, výbojky, olověné akumulátory, zářivky, zbytky barev a rozpouštědel, pesticidy, upotřebené motorové a převodové oleje, obaly znečištěné od chemikálií, zbytky spotřební chemie, spotřební elektronika apod.),  objemného odpadu (například vyřazené kusy nábytku, matrace, umývadla, vany, pneumatiky, obaly větších rozměrů, různé přístroje a zařízení, koberce, tabulové sklo apod). (red)

Poslat nový komentář