Mladíka oloupili ve vlaku dva spolucestující. Trestu neuniknou!

Mladíka oloupili ve vlaku dva spolucestující. Trestu neuniknou!
ilustrační foto PČR

Necelé tři hodiny od násilného trestného činu skončili jeho dva pachatelé na policejní služebně a propuštěni na svobodu byli až po sdělení obvinění ze zločinu loupež, kterého se dopustili ve spolupachatelství.

"Celý případ se odehrál v neděli v podvečer, kdy mladistvý hoch nastoupil v Prostějově do vlaku směřujícího do Brna. Stoupl si ke dveřím posledního vagónu, kde k němu ještě před příjezdem do stanice Nezamyslice přišli dva mladíci, z nichž jeden ještě nedosáhl plnoletosti, a nečekaně ho jeden z nich srazil na podlahu úderem do hrudníku. Při pádu mu vypadala z kapsy elektronická cigareta a peněženka. Obě tyto věci si útočníci vzali a využili strachu napadeného. Vyhrožovali mu, že pokud jim nedá i cestovní vak, tak to s ním nedopadne dobře. Chlapce tím přinutili, aby udělal to, čeho se dožadovali. Vak prohledali a sebrali mu z něho přenosný bluetooth reproduktor. Pak batoh zahodili i s peněženkou, ze které nejdřív vzali 50 Kč a odešli. Poškozenému tím způsobili škodu 3 650 Kč," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V Nezamyslicích poškozený vystoupil a napadení oznámil. Pachatelé pokračovali v cestě vlakem dál. Ihned se rozjelo šetření celého případu a na základě zjištěných okolností a výpovědí se podařilo pachatele zadržet nedaleko nádraží v Ivanovicích na Hané i s odcizeným reproduktorem. Ani jeden z nich nezapíral a k napadení a okradení hocha se doznali. Nepotvrdilo se, že by některý z nich byl od vlivem drog nebo alkoholu. Oba nakonec skončili v policejní cele, kde přečkali noc. Následující den pokračovala dokumentace celého případu a poté byli propuštěni na svobodu. I přes své mládí mají oba zápis v rejstříku trestů pro méně závažnou trestnou činnost. (red)

Komentáře

Nic se jim nestane, jako vždy...

Poslat nový komentář