I v prostějovské nemocnici se rodí děti mířící k adopci. Přispějete jim do kufříku?

I v prostějovské nemocnici se rodí děti mířící k adopci. Přispějete jim do kufříku?
Foto ber
Další fotky: 
I v prostějovské nemocnici se rodí děti mířící k adopci. Přispějete jim do kufříku?

Od listopadu letošního roku se prostějovská nemocnice zapojila do projektu Život v kufříku. Díky nadaci La Vida Loca si děti, které z porodnice putují do adopce nebo přechodné pěstounské péče, odnášejí kufřík, ve kterém jsou informace o jejich narození. Zakladatelky nadace, Martina Wojtylová a Iva Říhová, stále hledají dárce. Zapojit se může kdokoli.

Součástí kufříku je památník, do kterého sestřičky mohou napsat, jak se miminko po narození chovalo, jaké bylo zrovna počasí, nebo kdo se o něj celou dobu staral. „Všechno to už závisí na sestřičkách na novorozeneckém oddělení, co všechno budou chtít miminku pomocí památníku vzkázat,“ uvedla Martina Wojtylová. Součástí kufříku je také dudlík, kojenecká láhev, fotoalbum a ručně pletená soupravička, kterou upletly klientky domovů seniorů z celé České republiky.

„Rády bychom, aby v kufříku nechyběly i drobné ručně vyrobené upomínkové předměty, hračky, uvítáme i další pletené oblečení,“ konstatovala Wojtylová.

S nabídkou pomoci či spolupráce se můžete obrátit na adresu nflavida@gmail.com. Pokud vám ruční práce nejsou právě blízké, přispět můžete na účet Nadační fond La Vida Loca u Raiffeisen Bank č.účtu: 520022/5500.

„S kufříkem od našeho Nadačního fondu, doufáme, že děti ve vyšším věku ocení právě úplnost informací o jejich osobě a především fakt, že světu nejsou tzv. úplně jedno. Nám tedy osudy těchto dětí jedno nejsou,“ dodaly zakladatelky.

V prostějovské nemocnici bylo v loňském roce dáno k adopci jedenáct dětí, letos naštěstí jen dvě. (ber)

 

Poslat nový komentář