Do projektu Ochutnejte Hanou se nikdo z Prostějovska nezapojil

Do projektu Ochutnejte Hanou se nikdo z Prostějovska nezapojil
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

 

Vytvořit podmínky pro to, aby se krajová gastronomie stala nedílnou součástí nabídky restauračních služeb pro návštěvníky regionu Střední Morava, si klade za úkol nová iniciativa Ochutnejte Hanou. Obsahem projektu je zapojení restauračních zařízení, která budou připravovat jídla a nápoje podle tradičních receptur, z místních a sezónních surovin. Projekt by měl inspirovat také širokou veřejnost, aby si vyzkoušela přípravu tradičních pokrmů podle kuchařek našich babiček.

„Podpora regionální gastronomie a regionálních výrobců je jednou z priorit destinačního managementu Střední Moravy - Sdružení cestovního ruchu a Olomouckého kraje. Snahou organizátorů je seznámit turisty s hanáckou gastronomií a místními produkty,“ objasňuje koordinátorka iniciativy Ochutnejte Hanou Nora Kaštylová.

Do pilotního projektu se zatím začlenilo jedenáct restaurací z Olomouce, Loštic či Šternberka. „Jedná se o podniky, které již místní produkty používají a připravují z nich pokrmy uvedené ve stálém jídelním lístku, například olomoucké tvarůžky, masné speciality nebo místní pivo,“ dodává Kaštylová.

„Zapojit se do iniciativy může každá restaurace či jiné stravovací zařízení, které chce vařit podle tradičních receptur či z místních zdrojů. Restaurace mají samozřejmě volnou ruku, nechceme jim diktovat, co mají hostům nabízet, každý si jistě najde svou vlastní cestu, jak nejlépe pojmout nabídku regionálních receptů a produktů. Všechny potřebné informace najdou návštěvníci i zájemci na www.central-moravia.cz,“ připomněla Nora Kaštylová a dodala: „Snahou projektu není krátkodobá iniciativa. „Ochutnávat Hanou“ by mělo být možné v létě i v zimě, na jaře i na podzim, letos i za rok. Chceme podporovat a představovat tradiční kuchyni a regionální produkty v dlouhodobém horizontu.

Gastronomická iniciativa Ochutnejte Hanou vznikla za finanční podpory Olomouckého kraje a je aktivitou Střední Morava - Sdružení cestovního ruchu, které restauracím nabízí rovněž odbornou asistenci při výběrů receptů a využívání regionálních surovin. (red)

Zapojené restaurace:

Hotel Trinity, Olomouc

Hotel Flóra, Olomouc

Hotel Jana, Přerov

Restaurace Záložna, Litovel

Restaurace – hotel U Coufalů, Loštice

Restaurace Podkova, Olomouc

Restaurace Archa, Sv. Kopeček u Olomouce

Svatováclavský pivovar , Olomouc

Restaurace U Zlatého muflona, Šternberk

Restaurace U Tří králů, Tovačov

Restaurace Bouzov, Bouzov

Komentáře

To dá rozum v Prostějově by nežralo ani PRASE!!!

Poslat nový komentář