V lesoparku Hloučela pokousali muže při běhání psi. Nebyli očipovaní ani řádně přihlášení!

V lesoparku Hloučela pokousali muže při běhání psi. Nebyli očipovaní ani řádně přihlášení!
ilustrační foto

Čtvrtého července v osm hodin ráno oznámil muž prostějovským strážníkům pokousání psem. Celá událost se stala v lesoparku Hloučela. 

Hlídka kontaktovala poškozeného, který uvedl, že byl při běhání pokousán volně pobíhajícími psy. "Jednalo se o jednoho menšího psa, kříženec hnědobílé barvy a druhý byl šedobílý stafordšírský teriér. Nejprve napadl běžce menší ze psů a následně i druhý. Způsobili mu zranění na levé noze. Oba dva byli bez dozoru majitele," uvedla strážník Tereza Greplová. Strážníci společně s poškozeným provedli kontrolu okolí a našli majitele psů. Na místě bylo zjištěno další protiprávní jednání. Psi nebyli řádně přihlášeni a také očipovaní. Zraněný muž byl převezen na ošetření do nemocnice." Majitel byl poučen, aby v co nejkratší době se svými psy navštívil veterinárního lékaře a tím se vyloučilo nakažení vzteklinou. Celá záležitost bude oznámena správnímu orgánu k dořešení, o čemž byli oba poučeni," dodala Greplová. (red)

 

Komentáře

To je důsledek toho, že jsou vyasfaltované skoro všechny lesní a polní cesty, kterých si radnice všimla. Pokud se nechcete procházet po betonu nebo venčit psa na betonu a asfaltu - všechno se to tlačí na jediné dvě cestičky na Hloučeli. Při té koncentraci psů jsou pak i hodní psi agresivní. Přestaňte podporovat Peichla a tunelování skrze betonování a asfaltování a nechte nějaký les a lesní a polní cesty - a tyto problémy skoro zaniknou. P. S.: Nejsem majitel psa.

Tak to se tam děje snad celkem běžně, například tento týden mě také při běhu pes roztrhl nohavici. Teda před tím proběhlo, nebojte se on je hodnej, on vám nic neudělá :).

Poslat nový komentář