Nezavřela branku. A její pes napadl jiného. Pokousal i majitelku

Nezavřela branku. A její pes napadl jiného. Pokousal i majitelku
ilustrační foto pixabay.com

Svého psa si příště daleko lépe pohlídá jeho dvaačtyřicetiletá majitelka. Své zvíře nechala volně pobíhat na pozemku u domu v obci poblíž Olomouce. Dostatečně jej ale nezajistila, neboť nechala pootevřenou branku.

Toho pes využil v okamžiku, kdy okolo procházela jiná žena, která byla na procházce se svým menším psem. Jakmile spatřila volně pobíhající zvíře a otevřená dvířka branky, svého psa rychle vzala do náruče. Pes, který zaregistroval okolo procházející ženu se psíkem, okamžitě ze zahrady vyběhl a rozběhl se k nim.

Pes většího vzrůstu začal vyskakovat na druhého psa, kterého se žena snažila ochránit tím, že jej vyzvedla nad hlavu. „Při tomto útoku ji pokousal na levé ruce a odstrčil na vedle zaparkovaný automobil. Žena psíka položila na střechu auta a volala při tom na majitelku útočícího psa. Ta si nakonec psa zpacifikovala, ošetřila zraněnou ženu a převezla do nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Lenka Vanková.

Doba ženina léčení potrvá minimálně týden. Při cestě do nemocnice si navíc všimla, že zraněn je i její psík. Ten musel být ošetřen na veterinární klinice.

„Majitelka čtyřnohého útočníka je nyní podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář