Olomoucká Pevnost poznání otevírá dnes. Nabídne prales i ploštice

Olomoucká Pevnost poznání otevírá dnes. Nabídne prales i ploštice
Foto https://www.pevnostpoznani.cz/

Po půl roce se v úterý 11. května v devět hodin v Olomouci znovu otevřou brány Pevnosti poznání – centra popularizace Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. I přes bezpečnostní opatření tým interaktivního muzea vědy věří, že si návštěvníci a příznivci prohlídku užijí a domů se vrátí se spoustou zážitků a dojmů. Čeká na ně hned několik expozicí a novinek.

V expozici Živá voda je instalována dočasná výstava Prales budoucnosti, kterou připravili studenti architektury a urbanismu Vysokého učení technického v Brně. Výstava přibližuje, jak by v budoucnosti mohl vypadat areál Korunní pevnůstky a jeho okolí. Ocení ji tentokrát spíše dospělí, především olomoucká veřejnost a zájemci o architekturu, urbanismus a udržitelný rozvoj.

Během jarních květnových dnů se program v Pevnosti poznání zaměří na živou přírodu a její ochranu. Tradiční prezentace plazů a obojživelníků nazvaná Odpudiví nebo kouzelní se uskuteční o víkendu 15. a 16. května v Laudonově sále. Vstupné bude rovněž 50 korun.

S ohledem na opatření musí organizátoři na místě počet návštěvníků regulovat. Návštěvníci musí mít na tváři ochranný respirátor, dezinfikovat si ruce při vstupu do budovy a dodržovat dvoumetrové rozestupy, nejde-li o členy jedné domácnosti. Skupinové prohlídky jsou zakázány a v science centru může být v jednu chvíli maximálně 267 osob. Provoz gyroskopu a planetária zatím není možný. (red)

Poslat nový komentář