Město Prostějov připravilo pro veřejnost novou aplikaci - PinCity

Město Prostějov připravilo pro veřejnost novou aplikaci - PinCity
ilustrační foto

Město Prostějov již několik let pracuje na co možná největší otevřenosti vůči svým občanům. A právě k tomu udělalo další významný krok, kterým se zvýší informovanost a možnost zapojení občanů. 

Na webových stránkách města doposud mohli občané sledovat připravované a realizované projekty a významné investiční akce. Právě zpřístupněná aplikace PinCity navíc obsahuje mimo jiné přehlednou mapu, na níž jsou jednotlivé projekty barevně rozděleny do 9 tematických oblastí (bydlení, doprava a infrastruktura, životní prostředí atd.). Jsou zveřejněny velké investice, jako například revitalizace parku nebo i detaily, které zlepší život v dané části města (např. nové veřejné osvětlení). K projektům jsou uvedeny stručné informace (popis, rozpočet, způsob financování, termíny a fáze projektu, fotogalerie či přílohy).  

Vložené projekty si každý může prohlédnout na stránkách https://prostejov.pincity.cz. Na hlavní stránce jsou zachyceny některé klíčové projekty a další sekce: Mapy projektů, Strategie, Akce a Aktuality. V Mapě projektů si zájemce může vyfiltrovat projekty, které ho tématicky zajímají nebo si prohlédne akce dle stavu projektu – plánovaný, v realizaci či dokončený. Dostat se k projektům lze také přímo z mapy nebo může zvolit zobrazení formou výpisu (poutavý přehled vložených projektů).  

PinCity bude moci používat skutečně každý, kdo má přístup k počítači nebo mobilnímu zařízení s připojením k internetu. Pro možnost vyjadřovat se k projektům pak bude třeba projít jednoduchou registrací, která nezabere více, než pár desítek vteřin. Samotné prostředí aplikace je navrženo tak, aby bylo pro uživatele co nejpříjemnější a nejjednodušší. 

Do budoucna plánuje město v aplikaci rozšířit další možnosti (např. vkládání občanských návrhů, participativní rozpočet). Samozřejmostí je ze strany města průběžné doplňování informací k projektům, jejich aktualizace, vkládání pozvánek. 

Určitě se mrkněte na prostejov.pincity.cz. (red)

Poslat nový komentář