Krajští Piráti mají nové vedení. Předsedou se stal prostějovský zastupitel Kapounek

Krajští Piráti mají nové vedení. Předsedou se stal prostějovský zastupitel Kapounek
Foto archiv Petr Kapounek

U Pirátů je zvykem, že vedoucí představitelé po volbách skládají funkce,aby se o ně případně znovu ucházeli. Nyní, po volbách do krajů, krajské předsednictvo Pirátů rezignovalo a nové krajské předsednictvo bylo kompletně obměněno.

Předsedou krajského sdružení se stal Petr Kapounek, třicetiletý projektový manažer a programátor, jenž je poslední dva roky také městským zastupitelem v Prostějově. S jakým plánem přichází?

„Piráti již dokázali, že umí účinně prosazovat svůj program, ať z pozice aktivistů, opozice či jako součást vládnoucích koalic. Naše podpora v průzkumech se nyní blíží k 5%. Do kampaně budeme investovat výrazně větší finanční prostředky, než dosud a mnoho dobrovolnickýc hsil. Budeme usilovat o výsledek 7-9 procent, abychom získali za Olomoucký kraj zastoupení v poslanecké sněmovně", uvedl.

První místopředsedkyní strany se stala dvacetiletá Michaela Skokanová, barmanka, punkerka a studentka speciálně-pedagogické andragogiky z Olomouce. Ke svým prioritám říká: „Chtěla bych pomoci svým kolegům udělat vše pro to, aby se v našem krajském sdružení udržel přátelský duch a dobrá spolupráce a budu usilovat o ještě větší zapojení ostatních členů.“

Druhým místopředsedou je Miloš Zmeškal (29 let), aktivista dlouhodobě bojující za práva řidičů, který dodává:„Nové předsednictvo se povedlo,bude výrazně akční a věřím, že i díky tomu se do sněmovny dostaneme.“

Piráti budou v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat samostatně, odmítli tak nabídku strany zelených na společnou koalici. Kandidátky Pirátů zůstávají otevřené pro nezávislé kandidáty i pro kvalitní osobnosti, které jsou členy jiných stran a regionálních hnutí. Koaliční kandidatura je však vyloučena, protože Piráti nechtějí ustupovat ve svých klíčových programových bodech, mezi něž patří kromě transparentní státní správy a ochrany soukromí také zastavení neustále rostoucího omezování svobod občanů. (TZ)

Komentáře

Tak to bude rozkopany cely kraj nejen prostejov

Poslat nový komentář