Beer Bike?! Brali byste jej v Prostějově či okolí přehrady?

Beer Bike?! Brali byste jej v Prostějově či okolí přehrady?
Foto MP Praha, praguebeerbike.com
Další fotky: 
Beer Bike?! Brali byste jej v Prostějově či okolí přehrady?
Beer Bike?! Brali byste jej v Prostějově či okolí přehrady?

Koncept Beer Bike, tedy kolo, které je poháněno šlapáním a šetří tak životní prostředí, vznikl pravděpodobně v Nizozemsku, v zemi, která je v pití piva velkým konkurentem České republiky. Tahle kola se objevila i v Praze a těší se velké oblibě návštěvníků. Méně oblíbená jsou u strážníků. 

"Beer Bike uveze až dvanáct lidí a je z lehkých materiálů. Díky tomu není potřeba vynakládat do šlapání žádné velké úsilí. Na objížďku města bohatě postačí osm pedálistů, zatímco si další užívají jízdu ze zadních sedaček. Je to párty vozidlo, které upoutá pozornost každého kolemjdoucího," chlubí se provozovatelé.  Navíc čepují Gwern, klasické, světlé výčepní spodně kvašené pivo, které zaujme svou plností, vůní a hořkostí. 

Jenže provoz kol si vůbec nechválí strážníci. Pro uživatele těchto strojů platí totiž městské vyhlášky, zakazující konzumaci alkoholu na veřejných prostranstvích. "Hlídky strážníků během tří dnů odhalily celkem jedenáct přestupků, za které rozdaly pokuty ve výši 3400 korun. Největším úskalím bývá dokazování samotného přestupku. Jakmile se totiž v blízkosti objeví uniformovaný strážník, chovají se většinou cizinci předpisově. Žádný z nich neodhodí nedopalek, ulici nepoužije jako veřejnou toaletu a nedopustí se ani dalšího nevhodného jednání, na které si Pražané často stěžují," uvedl Libor Hadrava, radní hlavního města Prahy.

V ulicích Prostějova by se kolo také asi moc neprojelo. Ale třeba na jízdu v oblasti Plumlovské přehrady by bylo docela fajn, co říkáte. (ber)

 

Poslat nový komentář