Zlatá medaile z plaveckých přeborů dorostu i body do Českého poháru

Martina Skoumalová ve Zlíně zvítězila v disciplíně 200 metrů prsa
Martina Skoumalová ve Zlíně zvítězila v disciplíně 200 metrů prsa

O víkendu se prostějovští plavci zúčastnili dvou plaveckých klání. Čtyři nejlepší bojovali o body do Českého poháru na silně obsazeném mítinku Praha 2012, kde v některých disciplínách startovalo až 150 závodníků. Ostatní dorostenci bojovali ve Zlíně o kvalifikaci na mistrovství republiky dorostu, které proběhne koncem června v Brně.

Praha 2012 se musela obejít bez Lenky Skoumalové, která sice měla medailové ambice, ale nemohla se zúčastnit kvůli prodělané operaci. Na nekrytém bazéně v Praze-Podolí se Tereze Petrželové a Katce Praskačové podařilo probojovat v silné konkurenci do první desítky. Kateřina Praskačová doplavala devátá v disciplíně 200 metrů motýlek v čase 2:34,3 a na poloviční trati skončila jedenáctá.  Tereza Petrželová si 9. místo vyplavala na 400 metrů polohový závod. Michal Kašpar a Jakub Cibulka se ve svých disciplínách umístili v první dvacítce a získali alespoň body do soutěže Českého poháru.

Ve Zlíně na oblastních přeborech se dařilo Martině Skoumalové, která doplavala na prvním místě v disciplíně 200 metrů prsa a k tomu přidala dvě bronzové medaile na 50metrové a 100metrové prsařské trati. Pěkný výkon podala Kristýna Vrchová, která dohmátla dvakrát šestá na 200 a 400 metrů volný způsob. Páté místo přidal Endy Agalliu v disciplíně 200 metrů motýlek. 

Svými časy z obou závodů se mohou plavci kvalifikovat na mistrovství ČR dorostu konané koncem června a mistrovství ČR seniorů, jež proběhne v polovině července. 

(maty,red)

Poslat nový komentář