Druhý nejlepší policejní regulovčík v kraji je z Prostějova

Druhý nejlepší policejní regulovčík v kraji je z Prostějova
ilustrační foto PČR

Ve středu 17. května 2023 se uskutečnil již X. ročník soutěže dopravních policistů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Soutěže, jejímž účelem je prověření teoretických znalostí a praktických dovedností, se zúčastnilo celkem čtrnáct dopravních policistů. Uspěl prostějovský Ondřej Matula, který bude kraj reprezentovat v celostátní soutěži.  

Ráno soutěžící čekal písemný test, složený z otázek pravidel silničního provozu a z odborných znalostí právních předpisů a interních aktů řízení. Po testu se policisté přesunuli k praktické části. Každý z nich pět minut řídil provoz na křižovatce ulic tř. Kosmonautů a 17. listopadu v Olomouci. Těžkou hlavu udělali několika motoristům, kteří si nevěděli s pokyny policistů rady a zmatkovali. Jedenadvaceti z nich byla uložena pokuta v příkazním řízení za nerespektování pokynů policistů řídících provoz na křižovatce. Na závěr se soutěžící utkali v poslední disciplíně, a to v jízdě zručnosti služebním vozidlem.

„Nejlepším dopravním policistou v soutěži „Regulovčík 2023“ se stal nadstrážmistr Michal Butkovič z dálničního oddělení Kocourovec, druhou příčku obsadil podpraporčík Ondřej Matula z prostějovského dopravního inspektorátu a jako třetí se umístil podpraporčík Josef Jung z dopravního inspektorátu v Jeseníku. První dva jmenovaní policisté budou naše krajské ředitelství v září reprezentovat na celorepublikové soutěži, která tentokrát proběhne v Olomouci,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Partnerem soutěže byl BESIP, IPA Olomouc a Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR. (red)

Poslat nový komentář