Magistrát města Prostějova je nejpřívětivějším úřadem v Česku

Magistrát města Prostějova je nejpřívětivějším úřadem v Česku
ilustrační foto označení Přívětivý úřad

Letošního pátého ročníku motivační soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností se účastnilo 142 měst a městských částí Prahy. V soutěži zvítězil Magistrát města Prostějova následovaný městskými úřady Kolín a Litoměřice. V rámci isoutěže byla vydána i publikace příkladů dobré praxe.

Prostějov takto v soutěži uspěl poprvé.

Otevřeno každý pracovní den, možnost online objednání, důraz na transparentnost nebo na společenskou odpovědnost. Takové služby nabízí Magistrát města Prostějova, který byl letos Ministerstvem vnitra vyhodnocen jako nejlepší městský úřad Česka v soutěži Přívětivý úřad.

Magistrát města Prostějova má jednu z nejdelších otevíracích dob mezi srovnatelnými úřady. Na agendy, jako jsou vyřízení občanského průkazu, cestovního pasu nebo řidičského průkazu, nabízí možnost online objednání na konkrétní termín, čímž zkracují dobu vyřízení a odbourávají čekání. Všechny zásadní informace o svých požadavcích se klienti dozvědí přímo z webových stránek, na kterých lze najít také celou řadu návodů, rad nebo materiálů z jednání zastupitelstva. Ministerstvo vnitra ocenilo Prostějov právě kvůli komplexitě nabízených služeb.

Soutěž Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností pořádalo Ministerstvo vnitra již popáté. Je soutěží, kterou Ministerstvo vnitra propaguje moderní a kvalitní služby městských úřadů. Letos se jí účastnilo 142 úřadů obcí s rozšířenou působností a městských částí Prahy, které vyplnily online dotazník. Tím ministerstvo sleduje stav služeb v elektronizaci, komunikaci, transparentnosti, participaci, klientském servisu nebo společenské odpovědnosti. K soutěži je vydávána také sbírka dobré praxe nadstandardních služeb úřadů. (Zdroj MVČR)

Komentáře

Píčo.ina

Poslat nový komentář