Poslední letošní setkání s občany se neslo ve znamení plánované regenerace Šárky

Poslední letošní setkání s občany se neslo ve znamení plánované regenerace Šárky
ilustrační foto ber

Až 80 milionů korun plánuje město Prostějov investovat do regenerace jednoho z nejstarších sídlišť - v lokalitě Šárka. Na setkání s občany to potvrdil 1. náměstek primátorky Zdeněk Fišer.

"Tuto akci budeme realizovat v několika etapách, pro příští rok plánujeme vyčlenit částku kolem 20 milionů korun. Projekt bude v nejbližších dnech projednán s obyvateli, abychom mohli zapracovat ještě případné úpravy,“ ujistil Fišer, který připomněl ještě nejvýznamnější investice uplynulého období v lokalitě Tylova-Libušinka-Dobrovského-Okružní: „Největší akcí byla bezpochyby první etapa regenerace ulice Tylova, kde došlo k rozšíření parkovacích stání, chodníků, revitalizaci zeleně. Zpočátku byly reakce obyvatel sice rozpačité, skoro až negativní, teď, když je hotovo, jsou ohlasy veřejnosti veskrze kladné“.
Město Prostějov připravuje v této oblasti další investice – letos byla dokončena projektová dokumentace na zateplení školky v ulici Libušinka, přičemž realizace v objemu zhruba 4 milionů se předpokládá v příštím roce, Reálné gymnázium se dočkalo nového přívodu vody, v ulici Okružní se dokončuje výstavba podélného parkovacího stání, zbývá položit dlažbu a asfalt.
Řeč byla také o připravovaném přesunu terminálu autobusů příměstské dopravy na ulici Jezdeckou, opravě chodníků v jednotlivých ulicích, výsadbě zeleně či obecně o dopravní situaci ve městě. (red)

Komentáře

Ilustrační fot jen paneláků je slabota! Chceme fotku vedení města, kdo se tam zúčastnil! Byl tam i ten podřimující stařík ze Skalky ?

Poslat nový komentář