Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic a koledovat budou až do 15. ledna

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic a koledovat budou až do 15. ledna
Ilustrační foto ber

Tříkrálové koledníky lidé poznají nejen podle korunky a pláště. Mají s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná. Za peníze, které jim lidé přispějí, Charita pomůže lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka 2017 probíhá i v Prostějovském děkanátu. VIP skupinka tří králů pod vedením ředitele charity Františka Hynka navštíví i magistrát města Prostějov.

Lidé mohou přispět do Tříkrálové sbírky také přímo v teple svých domovů. Až do 15. ledna mohou posílat svůj finanční příspěvek přímo na bankovní účet k tomuto účelu vytvořený, nebo poslat dárcovskou SMS. Bližší informace na http://www.trikralovasbirka.cz/

Ti, kteří ve sbírce přispějí, získají malý dárek. Cukrem, kalendáříky a dalšími drobnými dárky Tři králové každý rok děkují těm, kteří přispěli do sbírky na pomoc potřebným... Letos jsou cukříky v novém obalu. Podlouhlé dutinky vystřídá obdélníkový sáček.

Motiv Tříkrálové sbírky zůstává stejný – origami. Skládaná kometa, korunky i figurky Tří králů zdobí obal cukříků už od roku 2010.

Celkový výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 byl: 855 296,- Kč. (red)

Poslat nový komentář