Turisté si letos Olomoucký kraj zamilovali, měl jim co nabídnout

Turisté si letos Olomoucký kraj zamilovali, měl jim co nabídnout
ilustrační foto olkraj.cz

Rekordní turistickou sezónu hlásí letos Olomoucký kraj. Region navštívilo nejvíce hostů za posledních deset let. Skvělý výsledek se projevil především o letních prázdninách.

„Velkou zásluhu na tomto úspěchu mají bezpochyby všichni lidé, kteří v turistickém ruchu pracují. Moc jim za to děkuji. Hlavní devizou našeho regionu jsou Jeseníky a Haná, které dokážou nabídnout pestré zážitky snad pro všechny milovníky turistiky a cestování,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů.

V hromadných ubytovacích zařízeních se v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku ubytovalo 267 tisíc hostů, což je zhruba o osm procent více než vloni. Nejnavštěvovanějším měsícem byl srpen.

„Ze všech ubytovaných bylo 241 tisíc hostů domácích a 26 tisíc cizinců. Všichni dohromady strávili v hromadných ubytovacích zařízeních necelých 900 tisíc nocí,“ dokresluje úspěšnou sezónu Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Olomoucký kraj letos cestovní ruch výrazně podpořil také prostřednictvím Olomouc region card. Tu zdarma dostali lidé, kteří se na Střední Moravě ubytovali nejméně na dvě noci. Díky slevové kartě měli turisté možnost navštívit spoustu míst v Olomouckém kraji, a to buď se slevou, nebo zcela zdarma. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář