Prostějov investuje téměř dva miliony do podzimní výsadby zeleně

Prostějov investuje téměř dva miliony do podzimní výsadby zeleně
ilustrační foto MMP

Radní na své poslední schůzi rozhodovali o realizaci podzimní výsadby stromů a keřů na území celého města. Nové dosadby stromů a keřová výsadba jsou součástí dlouhodobé snahy o zelenější Prostějov, o eliminací polétavého prachu a čistější ovzduší. Komise životního prostředí města Prostějova doporučila užití fondu zeleně pro tyto účely.

„Stále usilujeme o další a další rozšiřování zeleně ve městě. Tentokrát bude vysazeno 123 stromů, 1400 keřů a provedena bude podsadba trvalkových záhonů – vše za 1.84 milionu korun,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil, který zodpovídá za správu a údržbu majetku města.

Kde přesně se bude výsadba provádět, upřesnila náměstkyně primátora pro životní prostředí Milada Sokolová:

„Stále hledáme možnosti výsadby i v intravilánu města, ačkoliv to kvůli existenci velkého množství sítí není jednoduché. Nové stromy budou vysazeny v ulicích J. B. Pecky, Česká, Kostelecká, u budovy Sportcentra, u cyklostezky na Bedihošť. Výsadba keřů pak proběhne v lokalitě Žešov a v ulicích Werichova, Vrahovická u zastávky MHD, Okružní podél vozovky a E. Valenty. Pracovat se bude také na podsadbě trvalkových záhonů i výsadbě cibulovin do trvalkových záhonů.“ (red)

Poslat nový komentář