Dochází nám čas, říká Zdena Kotyzová starší

Dochází nám čas, říká Zdena Kotyzová starší
Foto ber
Další fotky: 
Dochází nám čas, říká Zdena Kotyzová starší
Dochází nám čas, říká Zdena Kotyzová starší
Dochází nám čas, říká Zdena Kotyzová starší

25. leden 2015 se stal osudným nejen pro Zdeničku Kotyzovou, ale také pro celou její rodinu a přátele. Kolem půl desáté večer havarovala tehdy 22letá dívka, jedoucí v osobním autě,  ezi obcemi Držovice a Olšany u Prostějova. Její vůz dostal v mírném klesání na zledovatělé komunikaci smyk, přejel do protisměru a narazil do stromu. Zdenička skončila ve velmi vážném stavu v olomoucké nemocnici a s následky nehody se potýká dodnes. Jenže jí dochází čas.

Prvotní prognóza lékařů, že Zdeniččin stav už nikdy nebude dobrý, se naštěstí nepotvrdila. Obrovskou zásluhu na tom má celá její rodina, zejména maminka Zdena starší. Ta neustále hledá nové a nové cesty, jak dceru vrátit zpět do normálního života. "Vím, že některé věci už změnit nepůjdou, na to byla její zranění příliš vážná. Chci ale, aby se o sebe dokázala postarat, aby se obešla bez cizí pomoci, až tady jednou nebudu," vysvětlila Zdena starší. Podle lékařů se ale stav Zdeničky může výrazně zlepšit do dvou let po nehodě, pak už budou pokroky minimální. Dvouleté výročí nešťastné události se neodvratně blíží a Zdeničce tak dochází čas.

Jednou z možností, kterou rodina objevila, je léčba v rehabilitačním centru ADELI Medical Center, které se nachází ve slovenských Piešťanech. Specilizují se zde mimo jiné na neurologické poruchy pohybu. Jenže měsíc pobytu zde přijde na 200 tisíc korun. "Takovou částku v téhle chvíli dohromady nedáme. A pojišťovny, co mám říkat. Jen na vozík jsme čekali rok," posteskla si Zdena Kotyzová starší, která již několik měsíců kontaktuje nejrůznější instituce a nadace se žádostí o příspěvek.  Pokud chcete nějakou korunou přispět Zdeničce i vy, můžete tak učinit na účet 107-5771500217/ 0100. Je veden u Komerční banky a.s. , je transparentní a tudíž veřejně přístupný. Děkujeme. (ber)

Komentáře

Dobrý den,

jako pravidelný čtenář PV novinek se k tomuto článku musím vyjádřit. Nezlobte se, ale už jen samotný nadpis ,,Dochází nám čas" je dle mého názoru dosti přes čáru.

Osud Zdeňky Kotyzové sleduji a osobně jsem přispěl na její léčbu. Považuji však za mimořádně ostudné takovýmto způsobem natahovat ruku směrem k lidem, navíc stylem: ,,Dochází nám čas, tak rychle peníze... ." ČAS OPRAVDU DOCHÁZÍ, jiným lidem, kteří jsou na smrt nemocní, jen nemají síly a ani ten ČAS podnikat kroky v PR prezentaci svých osudů.

Závěrem bych připomněl, že nehodu, při které Zdeňka Kotyzová utrpěla zranění, zavinila ona sama - nepřízpůsobením jízdy stavu vozovky, navíc se po Prostějově šušká a snad jsem to i někde četl, že si slečna neplatila pojištění, což je v případě rodiny, ve které sama matka pracovala jako pojišťovák, přinejmenším nezodpovědné.

Poslat nový komentář