Žně jsou v plném proudu, je třeba myslet i na požární bezpečnost

Žně jsou v plném proudu, je třeba myslet i na požární bezpečnost
ilustrační foto

Zemědělská technika v Olomouckém kraji vyjela do polí, žně jsou v plném proudu. Zejména v tomto období je třeba myslet na požární bezpečnost, varují hasiči.

Hasiči v Olomouckém kraji zatím vyjížděli jen ke dvěma požárům polí s obilím. "Dne 7. července hořelo u Hluchova pole s obilím o rozloze asi 15 x 20 metrů. Podle majitele nevznikla škoda žádná. O týden později, 14. července, hořelo pole u Horní Těšice. Požár o rozloze 100 x 20 metrů způsobil škodu za 25 tisíc korun," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

I přesto je podle hasičů třeba dodržovat určitá pravidla požární bezpečnosti právě ve vztahu ke žním. "V období žňových prací bychom neměli nepoužívat otevřený oheň v blízkosti polí a skladů rostlinných materiálů, nekouřit a neodhazovat nedopalky cigaret, poblíž stohu nebo skladu sena a slámy nerozdělávat oheň a poučit své děti, aby si ve stohu nehrály s otevřeným ohněm, neskákaly nebo si nehrály na schovávanou," dodala mluvčí,

Pozor bychom měli dávat i při vypouštění lampionů štěstí a vyhnout bychom se měli i odpalování zábavné pyrotechniky poblíž polí s obilím či skladů sena a slámy. (red)

Ilustrační foto HZS

Poslat nový komentář