Krasický rybník na rekonstrukci stále čeká. Tentokrát kvůli ochráncům

Krasický rybník na rekonstrukci stále čeká. Tentokrát kvůli ochráncům
ilustrační foto

Už několik let plánuje Prostějov revitalizaci Krasického rybníka. Vloni v prosinci byla vybrána společnost Ekostavby Brno a.s., aby upravila hráz rybníka. Práce měly začít v březnu letošního roku a skončit k 1. říjnu. Dosud ale vůbec nezačaly.

V současnosti řeší město postup ochránců přírody, kteří mají z lokality přestěhovat žáby, čolky a další živočichy. „Bohužel jejich termíny kolidují se stavbou, ale my je neuspíšíme,“ posteskl si na pondělním zastupitelstvu náměstek Zdeněk Fišer.

Podle vedoucího Odboru rozvoje investic Antonína Zajíčka ale už bylo požádáno o výjimku s nakládáním s chráněnými živočichy. „Je to na dobré cestě, stavba začne ještě letos,“ konstatoval Zajíček.

Práce zahrnujívysvahování a zpevnění břehů i hráze kamenným pohozem. Bude vybudována nová spodní výpusť s vypouštěcím potrubím, na přítoku budou vybourány a znovu vybudován vtokový objekt, rozdělovací šachta a čelo na výtoku propustku. Opravena bude také usazovací jímka a vyčištěna odpadová potrubí. Součástí bude údržba zeleně, odstraní se nevhodné náletové dřeviny a vysadí vodní rostliny. (ber)

Foto: ber

 

 

Komentáře

Ještěže to mají neschopní politici na koho svést.

Poslat nový komentář