Forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků pokračuje v červenci

Forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků pokračuje v červenci
ilustrační foto

V rámci prevence kriminality bude opět pokračovat projekt s názvem „Prostějov – Forenzní značení jízdních kol a invalidních vozíků syntetickou DNA II. etapa“. V I. etapě bylo v loňském roce 2017 takto označeno 223 kusů jízdních kol a 12 kusů invalidních vozíků.

V rámci projektu bude letošní rok označeno 250 kusů jízdních kol. Počet značení invalidních vozíků bude záležet na zájmu majitelů. Akce začne od 2. července, pokud ji chcete využít, je nutné se registrovat přes objednací systém na www.prostejov.eu. Značit se bude každé pondělí od 8 do 11 a od 12 do 16 hodin a středu od 8 do 11 a od 12 do 15 hodin. „S sebou je nutné mimo očištěného dopravního prostředku přinést občanský průkaz a doklad o nabytí, který může na místě nahradit čestné prohlášení," upozornila strážník Tereza Greplová s tím, že značení je určeno nejen pro občany Prostějova, ale i okresních obcí.

Označení předmětů forenzním identifikačním značením a jejich evidence v registrech může pomoci odradit potencionální pachatele od úmyslu spáchat trestný čin, nebo jej usvědčit z jeho spáchání, omezit prodej odcizených předmětů třetím osobám, nebo umožnit navrácení odcizeného předmětu původnímu majiteli. (ber)

Foto: MMPv

Poslat nový komentář