Do úklidu Česka se letos zapojil rekordní počet dobrovolníků

Do úklidu Česka se letos zapojil rekordní počet dobrovolníků
ilustrační foto

V letošním roce se do úklidů zapojilo celkem 157 163 dobrovolníků, kteří během 3 895 akcí uklidili 2 613 tun odpadů, uvedli u příležitosti Mezinárodního dne dobrovolníků organizátoři akce Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Hlavním tématem letošního ročníku byly pneumatiky, jejichž pohazování na nejrůznějších místech v obcích, kolem komunikací a dokonce i v přírodě, je bohužel stále rozšířeným nešvarem. Jen během hlavního úklidového dne jich dobrovolníci na jaře letošního roku napočítali a uklidili 17 700! „Snažili jsme se na problém pneumatik v přírodě upozornit a doufáme, že i díky tomu budou do budoucna vysloužilé pneumatiky svůj životní cyklus končit tam, kde mají. Bezplatným odevzdáním u jejich prodejců. Seznam odběrných míst (nejen pneumatik, ale prakticky všech odpadových komodit) nyní nalezne každý snadno díky novému projektu www.kamsnim.cz,“ uvedl jeho tvůrce Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.

Příští rok se akce koná opět v již tradičním dubnovém termínu, konkrétně v sobotu 4. 4. 2020 (termín mezinárodního úklidového dne pak připadá na 19. 9. 2020). Pokud se hodláte připojit ke stále sílícímu „úklidovému“ hnutí, můžete se již nyní přihlásit na www.UklidmeCesko.cz, kde získáte všechny potřebné informace. (red)

Ilustrační foto: uklidmecesko.cz

Poslat nový komentář