Příběhy klokánkových dětí. Drogově závislá matka se Jitušky vzdala, vzal si ji tatínek

Příběhy klokánkových dětí. Drogově závislá matka se Jitušky vzdala, vzal si ji tatínek
ilustrační foto

Jituška se narodila mladé mamince. S otcem matka nikdy nežila ve společné domácnosti a v době, kdy se Jituška narodila, maminka vlastně ani žádnou svou domácnost neměla. Po propuštění maminky z dětského domova žila u starší paní, provozovala prostituci a peníze předávala té paní. Za zbytek peněz si kupovala drogy. Jitušce tak nepřipravila hezký začátek života. Často celé dny proplakala, občas k ní přišla maminka, občas ta paní, pak maminka odjela nadlouho pryč a když si Jituška pláčem vymohla, aby k její postýlce někdo přišel, byla to ta mrzutá paní, které už na ní nikdo nedával peníze.

A pak ta paní Jitušku odnesla do Klokánku. V té době jí bylo sedm měsíců. První hodiny, dny i noci proplakala, usínala vždy jen na krátkou chvilku a budila se vyděšená. Neuměla jíst dětskou stravu, bála se vody. Neuměla si hrát. A pak se přesvědčila, že se už bát nemusí. Zvykla si na své Klokánčí tety a nové kamarády. Zpočátku jen pozorovala ostatní děti, jak si spolu hrají, postupně se mezi ně začala zapojovat. Zkoumala různé chutě, začala hodně baštit, dostala sílu a začala se stavět na nožičky. Tetu už nevolala pláčem, začala artikulovat, spokojeně si broukat a vyslovovat první slůvka.

Mezitím se objevila v Klokánku Jituščina maminka. Měla radost, jak se Jitušce daří. Přislíbila, že vyhledá jejího biologického tatínka, aby za Jituškou také přijel, že dříve nemohl, prý s tím nesouhlasila ta paní, u které s Jituškou, po jejím narození, bydlela. Matka v té době byla znovu těhotná. Jituščin tatínek do Klokánku skutečně přijel. Po počátečních rozpacích se tatínek a holčička začali sbližovat a netrvalo dlouho a tatínek za Jituškou jezdil do Klokánku každý den po své práci. A s sebou bral i svou manželku. Krátce na to otec uznal k Jitušce otcovství a požádal si o svěření Jitušky do péče. To už do nové rodiny chodila Jituška na víkendy a bylo zřejmé, že si na rodinu zvyká více a více.

Na jaře letošního roku jsme předávali holčičku tatínkovi natrvalo. Měli jsme jí velmi rádi, toto loučení ale bylo veselé, Jituška má nový a krásný domov, plný opravdové lásky. Navíc za námi jezdí na návštěvy i se svým tatínkem a novou maminkou, takže se z ní můžeme i nadále. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

klokáneček

 

 

Poslat nový komentář