Podnikání na Hané voní. Zvítězila pražírna Alika!

Podnikání na Hané voní. Zvítězila pražírna Alika!
ilustrační foto

Odbornou porotu nejvíce zaujala a titul Vodafone Firma roku 2016 Zlínského kraje získala společnost ALIKA zabývající se pražením, balením, sekáním oříšků, sušeného ovoce a semen. Alika co by vítěz jedenáctého ročníku podnikatelské soutěže postupuje do celorepublikového finále, kde bude reprezentovat Olomoucký kraj. Odborná porota vybrala regionální vítěze ze 417 firem a živnostníků z nejrůznějších oborů.

Rodinné pražení a balení s vlastním školkou

Rodinná, tradiční a ryze česká. To je ALIKA. Firma se zabývá pražením, balením a sekáním oříšků i sušeného ovoce a semen. Společnost si zakládá na kvalitě odvedené práce, spolehlivosti a neustálým zlepšováním výrobních procesů. „Poslední inovací bylo zavedení linky na sekání kalibrovaných ořechových kostiček,“ popsala novinku výrobní ředitelka Jana Kremlová. Mezi jejich hlavní klienty patří mezinárodní a české obchodní řetězce a stejně tak významní výrobci potravin. „Poskytujeme odborné informace, zajišťujeme solidní obchodní servis a spolupráci při marketingových a zákaznických akcích,“ dodala Kremlová. Za hlavní úspěchy považují trvalý růst hospodářský růst, nízkou fluktuaci zaměstnanců, ale také zařazení mezi významné rodinné firmy podle časopisu Forbes. Unikátní je však společnost ještě v jedné věci. Disponuje vlastní firemní školkou.

„Oceňuji především rodinný přístup, který se odráží také v unikátní péči o zaměstnance,“ uvedl na adresu vítězné firmy člen poroty Martin Pudil z Vodafone Czech republic.

Na druhém místě se umístila prostějovská firma Koutný, spol. s.r.o. - výroba klasické pánské konfekce, obleků na míru a profesního oblečení.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2016, Česká spořitelna Živnostník roku 2016 i Vodafone Odpovědná firma roku 2016 se uskuteční 7. prosince na pražském Žofíně.

 

Vodafone Firma roku 2016 Olomouckého kraje:

1. ALIKA, a.s. -pražení, balení, sekání oříšků, sušeného ovoce a semen (Čelčice) 

2. Koutný, spol. s.r.o. - výroba klasické pánské konfekce, obleků na míru a profesního oblečení (Prostějov) 

3. OLTIS group, a.s. - integrátor informačních systémů (Olomouc. (red)

 

Komentáře

Na konci článku máte chybu,Alike je v Čelčicích,ne v Čečicích

Poslat nový komentář