Prostějov se připravuje na zimu

Prostějov se připravuje na zimu
ilustrační foto internet

 

Rada města schválila plán zimní údržby místních komunikací statutárního města Prostějova na období od 1. listopadu 2013 do 31. března 2014. Minulá zima díky sněhu ukousla z rozpočtu místo tří hned 5,6 milionu korun.

 

"Od ledna do dubna došlo ve třech případech ke kalamitním situacím, kdy v průběhu dvou dnů napadlo až dvacet centimetrů sněhu. Termín zimní údržby byl tak prodloužen, protože o velikonočním víkendu napadlo patnáct centimetrů těžkého sněhu," připomněl náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Jako první jsou zprovozněny úseky místních komunikací, kde jezdí městská hromadná doprava, hlavní tahy městem, úseky chodníků s velkou frekvencí a některé zastávky MHD. Ve druhém a třetím pořadí jsou zprovozněny ostatní komunikace, chodníky, aleje, přechody pro chodce a ostrůvky. U chodníků vychází pořadí důležitosti z potřeb obyvatelstva k zabezpečení přístupu k zastávkám MHD, na vlakové a autobusové nádraží, k nemocnici apod.

Zimní údržbu komunikací v Prostějově zabezpečuje společnost .A.S.A. TS Prostějov na základě smlouvy pro správu, provoz a údržbu městského majetku a zajišťování dalších veřejně prospěšných služeb. "Na odklízení sněhu počítáme také se zapojením pracovníků na veřejně prospěšné práce, bude se jednat především o chodníky u domů s pečovatelskou službou a u nemovitostí, které jsou v majetku města," podotkl Pospíšil. (red)

 

 

Komentáře

Hlavně nezdevastovat stávající a nově opravené chodníky úklidovou technikou.

Poslat nový komentář