Orly opustila opora Dufault, verdikt o existenci uslyší basketbalisté v pondělí

Orly opustila opora Dufault, verdikt o existenci uslyší basketbalisté v pondělí
Trenér Choleva udílí pokyny svým svěřencům v zápase s Pardubicemi. V posledním zápase za Prostějov jej poslouchá také Austin Dufault (č.7).

Ani těsná výhra na QANTO Tuři Svitavy (o zápase čtěte více zde) neležela trenérovi BK Prostějov Zbyňku Cholevovi v hlavě tak, jako budoucnost basketbalového klubu v Prostějově. Leccos o dalším působení mužstva na Hané totiž napověděl páteční transfer mezi Prostějovem a NH Ostrava, jehož protagonistou byla největší letní posila Orlů a lídr většiny statistik Austin Dufault. "Austin se po velmi rychlé a korektní dohodě s vedením Prostějova již přesunul k nám do Ostravy. Nyní vyřizujeme všechny potřebné formality. Jedná se o hráče, který je v plném zápasovém a tréninkovém zatížení, a věříme, že do týmu rychle zapadne," potvrdil mluvčí NH Vladimír Raszka. Těžko lze očekávat, že tak klíčového hráče by Orli pustili jen tak a bez větších požadavků...

Trenér Choleva tak musel do zápasu proti Svitavám využít služeb pouhých osmi hráčů, a když se na začátku druhého poločasu vyfauloval Pandula, zbylo mu jen sedm statečných. „Doufali jsme v lepší utkání, a byť nám odešel Dufault, měli jsme novou energii. Nezlepšila se nám sice obrana, byli jsme však o trošku lepší ve dvojkové i trojkové střelbě i na doskoku,“ zhodnotil čtyřbodovou výhru Orlů Zbyněk Choleva. Takhle dramatický průběh do posledních vteřin si však prostějovský kouč nepředstavoval. „Honilo se nám hlavou tisíce jiných věcí a jsme bez větší šťávy, která je třeba. Svitavy nejsou špatný tým a takový zápas se nedá hrát s menší energií.“

Orli výhrou 99:95 získali důležité body v boji o postupovou šestku. „To je náš cíl a kvůli tomu tady jsme. Ostatní věci jdou stranou a musíme hrát a vyhrát. Do jaké míry se ty věci okolo dají vytěsnit, je každého individuální věc a myslím, že zatím se nám to daří. Větší problém však vidím v nedostatku hráčů. Na tréninku je nás osm a moc si toho nezahrajeme,“ uvedl prostějovský lodivod.

Zraky všech hráčů i trenéra Cholevy se však již nyní asi upírají především na management basketbalového klubu, který by měl příští týden říct jasné slovo ohledně další existence klubu v Prostějov. „V pondělí by se mělo rozhodnout a během příštího týdne toho budeme vědět víc. Zatím doufáme a věříme ode dne ke dni,“ sdělil na závěr Zbyněk Choleva.

(zkl)

Poslat nový komentář