Rada doporučila adepty na krajské ceny kultury

Rada doporučila adepty na krajské ceny kultury
ilustrační foto ber

Rada města Prostějova na svém posledním jednání schválila nominace na udělení Cen za přínos v oblasti kultury Olomouckého kraje.

Do síně slávy Rada navrhla Josefa Dolívku, významného publicistu, editora, bibliofila, organizátora výstav a znalce výtvarného umění z Kostelce na Hané.

Dalšími nominovanými jsou Hanácké slavnosti, Dechový orchestru ZUŠ V. Ambrose, Hana Palacká, učitelka výtvarného umění na ZUŠ, a kniha Hanácký Jeruzalém. "Osobně bych si velmi přála, aby se ocenění dostalo právě této knize. Její autoři si s ní dali velkou práci a objevili řadu velmi zajímavých informací z historie našeho města," uvedla primátorka Alena Rašková.

Nominovat ale tu svou osobnost či počin může kdokoli, a to do konce ledna. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti však rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování.

Nominace přijímá úřad na adrese Olomoucký kraj, odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. E-mailem je možné návrhy zaslat na posta@kr-olomoucky.cz, využít lze datovou schránkou nebo přijít osobně na krajskou podatelnu.

Podmínky udělování cen najdou zájemci na webových stránkách https://www.kr-olomoucky.cz/kultra-olomouckeho-kraje-cl-100.html. (ber) 

 

 

Poslat nový komentář