Polovina olomouckých Panterů je doma

Polovina olomouckých Panterů je doma
Foto České dráhy

V olomouckém depu je již polovina z plánované třiceti kusové flotily moderních elektrických jednotek RegioPanter. Tři vlaky z předchozí série doplnila jedenáctá a dvanáctá jednotka v nejnovějším provedení. RegioPantery nabízejí cestujícím komfortní bezbariérové cestování v klimatizovaných prostorech vybavených palubní Wi-Fi sítí a zásuvkami 230 V 50 Hz AC a USB konektory k dobíjení drobné cestovní elektroniky.

„V Olomouckém kraji uvádíme do provozu plynule nové jednotky RegioPanter vyráběné společností Škoda Group. Poslední dvě jednotky jsme převzali tento týden a bez odkladu je uvádíme do provozu. Přišly tak doslova jako dárek ‚pod stromeček‘ pro obyvatele Olomouckého kraje, a ještě během svátků se zapojí do pravidelného provozu. Společně se třemi jednotkami z předchozí série je v Olomouci už 15 z celkem plánovaného počtu 30 vlaků RegioPanter. Nyní obsluhují linky Šumperk – Uničov – Olomouc – Přerov – Nezamyslice – Vyškov na Moravě a Kouty nad Desnou – Zábřeh na Moravě – Olomouc – Prostějov – Nezamyslice. Do jara bude v kraji jezdit všech 30 moderních vlaků a obslouží všechny plánované linky v Olomouckém kraji,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Zbývajících 15 vlaků bude dodáno do jara 2024 a nahradí zbývající klasické soupravy s lokomotivou nebo elektrické jednotky řady 460 přezdívané jako „Tornáda“. V současnosti najezdí moderní jednotky na území kraje každý den v průměru přes 7 300 kilometrů. (Zdroj ČD)

Poslat nový komentář