Tradiční české Startky končí

Tradiční české Startky končí
ilustrační foto internet

 

Tabáková firma Philip Morris přestane vyrábět cigarety pod značkami Petra a Start. Petry nahradí značka L&M, startky značka Start by Chesterfield. Důvodem je podle firmy fakt, že české značky cigaret se prodávají stále méně. Zkušenosti z praxe jsou ale jiné.

„Petra Klasik červená a Petra Klasik modrá zůstávají na trhu, zatímco ostatní výrobky Petra se mění na L&M.Výrobky Start budou stále na trhu ve všech variantách produktové řady krátkých Start s nezměněnou chutí, tabákovou směsí a modernizovaným obalem pod jménem Start by Chesterfield. Formát king size značky Start se změní na Chesterfield king size,“ uvedl v tiskové zprávě společnosti  Philip Morris Martin Hlaváček, ředitel vnějších vztahů .

„Startky jsou spolu se značkou Viceroy a Red White vůbec nejprodávanějšími cigaretami. Týdně jich prodám víc než osm kartonů. Z nové řady jsem některé už objednala, ale s velkým ohlasem se u zákazníků nesetkaly. Zřejmě si je toho vědoma i firma, protože ke každé krabičce dáváme dárek, zapalovač v hodnotě 15 korun,“ sdělila PvNovinkám  paní Eva, která vede jednu z největších trafik v Prostějově. Peter se podle jejich slov nový marketingový tah příliš nedotkne: „Nejsou to cigarety, o které by byl eminentní zájem, tam pokles prodeje určitě nebude velký.“ 

„Nevím, co k tomu firmu vede, ale všichni moji známí či kamarádi řemeslníci odjakživa kouřili startky. Vždycky se říkalo, že tabák v nich je nejlepší na trhu. Asi je to fakt, protože  startky jsou vlastně nejkratší cigarety, co jsou k dostání, a přesto stojí stejně, jako normálně dlouhé,“ nechala se slyšet Lenka Javorková.

Zatímco Petry jsou na trhu třicet let, startky ještě o dvě desetiletí déle. (ber)

Poslat nový komentář